webshop

Tegenwoordig is het hebben van een webshop erg populair. Zeker onder jongeren. Voor hen is het namelijk erg gemakkelijk om een webshop te bouwen. Zij bouwen hun webshop veelal via shopify. Shopify is een webapp waar mensen gemakkelijk een webshop op kunnen maken. Daarentegen is het programmeren van een eigen webshop erg lastig, hiervoor heb je veel kennis en ervaring nodig. Naast ervaring is het ook lastig om alles vlekkeloos te krijgen, een bug is namelijk bij iedere programmeur mogelijk. 

Hoe kan ik mijn webshop bouwen?

Het bouwen van een webshop kan erg gemakkelijk zijn. Allereerst moet je de beschikking hebben over een domeinnaam. Een domeinnaam kun je kopen bij verschillende webhosting bedrijven. Naast een domeinnaam zul je ook de beschikking krijgen over een aantal e-mail adressen, dit is wel zo professioneel. Daarnaast is het erg onprofessioneel om je SSL certificaten niet op orde te hebben, dit kan ook geregeld worden door jouw hosting provider. De volgende stap is het aanmaken van een account op shopify. Door dit account kun je gemakkelijk een website bouwen door alle stappen te volgen. Maar let op, er zijn een aantal veel gemaakte fouten die je conversie ratio aanzienlijk verlagen. Een veelgemaakte fout wordt gemaakt bij het kiezen van de betalingsmogelijkheden. Het is namelijk van belang dat je genoeg mogelijkheden kiest, op deze manier zullen meer bezoekers daadwerkelijk klanten worden.

Wat kan ik verkopen op mijn webshop?

Een van de grootste valkuilen bij iedere webshop is het aantal retourneringen. Een niche met de veel retourneringen is bijvoorbeeld een kledingmerk. Gemiddeld wordt 35% geretourneerd. En erger nog, veel van deze kleding is gebruikt en gedragen. Het oplossen van deze problemen kost dus veel tijd, geld en energie. Kortom, reken jezelf niet te snel rijk wanneer je veel verkoopt. Het is immers mogelijk dat het geleverde product niet bevalt bij een aantal klanten.